Hankó Balázs elintézte, hogy Magyarország csatlakozhasson a katolikus egyetemek nemzetközi hálózatához

2024. október 8. – 23:08

Másolás

Vágólapra másolva

A magyar egyetemek csatlakozhatnak a katolikus egyetemek nemzetközi hálózatához – jelentette be Hankó Balázs kulturális és innovációs miniszter.

Az MTI szerint a miniszter a Vatikánvárosi Állam és a római kormány tagjaival tárgyalt egy sor oktatási kérdésről. „Magyarország az európai normalitás ligájában kíván játszani, és ebben a Vatikán természetes szövetségesünk” – jelentette ki Hankó Balázs a találkozó után.

Először José Tolentino de Mendonca bíborossal, a kulturális és oktatási dikasztérium prefektusával beszélt Hankó, akivel felvetették egy közös kutatóközpont létrehozását.

Giuseppe Valditárával oktatási miniszterrel szó volt az okostelefonok iskolai használatáról, miután az olasz tárca a magyarországihoz hasonló szabályozást vezetett be. Ezután bemutatták a magyar nemzeti alaptantervet Valditarának, majd megállapodtak egy kétoldalú szakképzési együttműködés előrelendítéséről.

Hankó és a küldöttség Anna Maria Bernini felsőoktatási és innovációs miniszterrel a megújult magyar felsőoktatási és szakképzési modellről is egyeztetett. Napirenden szerepelt az olasz és magyar egyetemek közötti együttműködés, valamint a kutatási együttműködés a magyar Horizont-programon keresztül.

A találkozón részt vevő Varga-Bajusz Veronika felsőoktatásért, szak- és felnőttképzésért és fiatalokért felelős államtitkár arról beszélt, hogy a partneri kapcsolatokat az Erasmus szakképzési csereprogramja keretén belül kívánják erősíteni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!