Teljesen megőrült az időjárás: 26 fok is lehet a héten

2024. október 7. – 08:52

Másolás

Vágólapra másolva

Hétfőn a reggeli köd megszűnését követően hazánk nagyobb részén napos időre van kilátás kevés gomolyfelhővel, északkeleten azonban csak várhatóan a déli óráktól csökken számottevően a felhőzet, arrafelé kisebb eső, szitálás még lehet, írja előrejelzésében a HungaroMet. A csúcshőmérséklet 15–22 fok között valószínű.

Kedden szintén párásan, ködösen indul a reggel, majd változóan felhős idő várható többórás napsütéssel. Csapadék estig nem valószínű. A déli, délkeleti szél sokfelé megélénkül, az Észak-Dunántúlon megerősödik. Délután 17–25 fok várható, északkeleten lesz hűvösebb idő.

Szerdán nyugatról kelet felé átvonul egy vastag felhőzóna. Délelőtt a Tiszántúlon lehet szakadozott a felhőzet, a nap második felében nyugat felől várható vékonyodás, szakadozás. A nyugati és középső országrészben szórványosan előfordulhat eső, zápor, és egy-egy zivatar sem kizárt. A nap második felében már csak néhol valószínű csapadék. Sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik a déli, délnyugati szél. Délután általában 20–24 fok várható, de a csapadékos vidékeken hűvösebb lehet.

Csütörtökön változóan felhős időre számíthatunk többórás napsütéssel. A késő délutáni, esti óráktól nyugat, északnyugat felől vastagodhat a felhőzet, és egyre több helyen eleredhet az eső, zápor. Sokfelé megerősödik a déli, délnyugati szél. A maximum-hőmérséklet 20–26 fok között alakul.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!