Videóra vették, ahogy megvadult lovak szaladnak szemben a forgalommal az M5-ös autópályán

2024. október 5. – 10:42

Másolás

Vágólapra másolva

Nem mindennapi jelenetnek lehettek tanúi azok, akik pénteken kora délután az M5-ös autópályán Szeged felé haladtak. Öt megvadult ló szaladt szemben a forgalommal, a helyszínre rendőrök érkeztek, akik leterelték az útról az állatokat – válaszolta megkeresésünkre a BRFK Kommunikációs Osztálya.

Az esetről olvasónk videót is küldött, amihez azt írta: „Az egyik ló a külső sávban jött, lehúzódtam, megálltam, és aztán bíztam benne, hogy nem jönnek nekem a lovak. De a tükörtől 20 centire mentek el. Látszódott a lovak fején, hogy meg vannak bokrosodva, őket sajnáltam a legjobban. Mögöttem kb. 100 méterre lehettek a rendőrök, akik megállították a forgalmat, és két rendőrautóval próbáltak keresztbe állni az autópályán, hogy megállítsák a sort és a lovakat, de azok beszaladtak az álló kocsisorba.”

A Bevezetem Facebook-oldalára pedig egy hosszabb videót is feltöltöttek.

A rendőrség tájékoztatása szerint pénteken 13 óra 50 perc körül az M5-ös autópályán a Szeged felé vezető oldalon a Nagybani Piac magasságában vágtázott öt ló a forgalommal szemben. A Budapesti Rendőr-főkapitányság több rendőri egysége érkezett a helyszínre, így tudták az egyik lehajtónál leterelni az állatokat. A lovakat a helyszínre érkező lovásznak adták át, aki visszaterelte őket a villanypásztorral körbezárt legelőjükre, majd az állatokat egy zárt karámba helyezték.

A nem mindennapi esetben senki nem sérült meg, az állatok is épségben hazaértek, és anyagi kár sem keletkezett.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!