Szombaton hatástalanítják a Müpa közelében talált bombát, és ez kicsit felforgatja a környéket

2024. október 4. – 16:52

Másolás

Vágólapra másolva

Szombaton hatástalanítják a tűzszerészek azt a második világháborúból származó, egytonnás bombát, amit a Soroksári utat keresztező vasúti összekötő híd töltésének bontásakor fedeztek fel a munkások.

A lezárás szombaton délelőtt 10 órakor kezdődik és várhatóan 17 óráig tart – közölte korábban a rendőrség.

A lezárás a következő részt érinti: Duna vonala – Vágóhíd utca – Soroksári út – Máriássy utca – Mester utca (Könyves Kálmán körút) – Külső-Mester utca – Földváry utca, valamint annak meghosszabbítása vonalában a Duna felé – Koppány utcában található üzemanyagtöltő állomás magasságában a Dunáig határolt területet.

A zárás magában foglalja a Rákóczi hidat teljes szélességében, valamint a Déli összekötő vasúti hidat is. Ugyanakkor a Vágóhíd utcán, valamint a Mester és Külső-Mester utcán a közlekedést nem korlátozzák.

A vasúti közlekedés is változik

Mivel a lezárás a vasúti összekötő hidat is érinti majd, ezért a vonatközlekedés szombaton várhatón 12 órától 16 óráig szünetel Budapest-Kelenföld és Ferencváros között. Emiatt a Budapest–Győr–Hegyeshalom (1-es) és a Budapest–Pusztaszabolcs–Pécs (40-es) vonal távolsági vonatai (intercityk, nemzetközi vonatok, railjetek), valamint a G43-as és S36-os járatok a tervek szerint rövidebb, illetve terelt útvonalon, Budapest-Kelenföldig vagy pedig a Keleti helyett a Déli pályaudvarig közlekednek majd.

A MÁV korábban azt közölte, hogy a vonatok ideiglenes fővárosi végállomásától a BKK járataival lehet majd tovább utazni. A MÁV-Start azt javasolja az utasoknak, hogy ha tehetik, akkor a hatósági zárás előtti délelőtti vagy azt követő esti időszakra tervezzék utazásukat, amikor a megszokott útvonalon, kevesebb átszállással érhetik el úti céljukat.

A Müpában is maradnak el programok

A lezárások miatt a Müpa programjai is változnak. Az alábbi előadások maradnak el, amire a már megváltott jegyeket október 31-ig lehet visszaváltani:

– Zenebona – Ne csak hallgasd! – 11:00 / Lépcsőterem

– Szegedi Kortárs Balett: Hamupipőke – 11:00 / Fesztivál Színház

– Szegedi Kortárs Balett: Hamupipőke – 15:00 / Fesztivál Színház

– Hangulatkoncert – 17:00 / Üvegterem

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!