Kéri László is műsort kapott Magyar Péter testvérének új médiavállalkozásában

2024. október 4. – 16:02

Másolás

Vágólapra másolva

Kéri kérdi címen indul műsora Kéri László politológusnak a Kontroll.hu nevű új online sajtóorgánum Youtube-csatornáján. A médiavállalkozás – amelyet nemrég Magyar Márton, Magyar Péter testvére alapítottFacebook-oldalán napról napra jelenti be az új csatlakozókat.

Így derült ki az is, hogy a Szabadsajtó Klub műsorvezetőjeként Gulyás Balázs, a Gulyáságyú Média alapítója is csatlakozik, az új lap főszerkesztőjének pedig Tarr Pétert igazolták. Tarr még a rendszerváltás előtt kezdte pályáját a Szabad Európa Rádió budapesti tudósítójaként, majd az MTV-nél és az RTL-nél is megfordult. A HírTV kormánytól független, de Simicska Lajostól függő korszakában a csatorna tartalomért felelős vezérigazgató-helyetteseként dolgozott. Ezután a Gattyán György érdekeltségei közé tartozó Frisshírek nevű hírportál főszerkesztője is volt, innen augusztus elején távozott.

Néhány hete jött a hír, hogy Magyar Márton online újságon dolgozik, a projekt akkor még Kontroll TV néven futott. Magyar korábban elmondta, el akarja kerülni, hogy finanszírozói érdekek jelenjenek meg az újságban, ezért több vállalkozót megkeresett, hogy kisebb összegekkel támogassák a projektet.

Magyar Márton egyébként korábban a Hír TV hírszerkesztő-riportereként dolgozott, illetve a NER-közeli Indamedia alkalmazásában is állt. Állítása szerint az új újság függetlenül fog működni a Tisza Párttól. A lap úgy tudja, hogy a portál videókat és podcastokat is gyárt majd.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!