Cassandrát lassan elhagyja az ereje, de kapunk még a nyakunkba

2024. október 4. – 08:41

Másolás

Vágólapra másolva

Lassanként alábbhagy a Cassandra névre keresztelt mediterrán ciklon ereje, de pénteken még többfelé okoz esős időt, írja az Időkép.

Éjjel kiterjedt csapadékmező mozgott dél-délnyugat felől észak-északkelet felé. A legtöbb eső ezúttal délnyugaton és az Alföldön hullott, ahol még szükség volt a csapadékra, de mostanra ott is véget ért az aszály. A Baja-Nyíregyháza vonal széles sávjában 20-40 milliméter csapadék hullott az elmúlt 24 órában.

Pénteken eleinte még sokfelé eshet, majd napközben dél felől csökkenni kezd a csapadékhajlam, délután inkább már csak északnyugaton, északon és keleten, északkeleten lehet szükség az esernyőkre. A légmozgás sokfelé élénk, erős lesz, nyugaton egy-egy viharos lökés is kísérheti az északi-északnyugati szelet. Délután 11–21 fok várható, délkeleten lesz melegebb.

Szombaton a Dunától keletre már hosszabb időszakokra felszakadozhat a felhőzet és előbújhat a nap, a Dunántúlon még alapvetően zárt marad a felhőtakaró. Kisebb eső, zápor már csak néhol alakulhat ki. A Dunántúlon élénk, erős lesz az északnyugati szél. A maximumokat 12–19 fok között mérhetjük, keleten lesz melegebb.

Vasárnap még gyakran zavarhatják felhők a napsütést, és főként északon, északkeleten még kisebb eső, zápor, néhol egy-egy zivatar is előfordulhat. A Dunántúlon még többfelé élénk lesz az északnyugati szél. A legmagasabb hőmérséklet 13–18 fok között alakul.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!