Több mint 400 milliós hiánnyal adta át a leköszönő fideszes vezetés Bátonyterenyét, búcsúzóul milliós jutalmat osztottak ki maguknak

2024. október 3. – 17:02

Másolás

Vágólapra másolva

Bátonyterenyén az új polgármester, Orosz István több, mint 400 millió forintos költségvetési hiányt vett át a korábbi fideszes vezetéstől. Az előző városvezetés tagjai, köztük a leköszönő polgármester, Nagy-Majdon József, és két alpolgármestere ennek ellenére több mint nyolcmillió forint jutalommal távozott a város éléről, írja a 24.hu.

A polgármester háromhavi juttatásának megfelelő jutalmat kapott, vagyis közel 3 millió forintot, Letovai Zoltán Tamás és Király Attila, leköszönő alpolgármesterek fejenként 2,6 millió forintot kaptak.

Nagy-Majdon tavaly akkor vált ismertté, amikor kiderült, hogy közpénzből vitte rokonait egy németországi focimeccsre. Az új polgármester, Orosz István a jutalmakat morálisan aggályosnak tartja, mivel az önkormányzat jelentős pénzügyi problémákkal küzd, és számos kifizetetlen számlája van.

Orosz szerint a leköszönő polgármesteren és az alpolgármestereken kívül további hat, önkormányzathoz kötődő személy is jutalmat kapott munkáltatói döntés alapján. A polgármester szerint összesen 20 millió forint jutalmat osztott ki a leköszönő városvezetés.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!