Távozása előtt az értéktárba emelték a fideszes polgármester munkásságát Szabadkígyóson

2024. október 2. – 19:00

Másolás

Vágólapra másolva

26 év után távozik Szabadkígyós éléről Balogh József fideszes polgármester. De még mielőtt az előző önkormányzat leköszönt volna, egyik utolsó intézkedésként megszavazták, hogy az akkor még hivatalban lévő polgármester munkássága kerüljön be a Szabadkígyósi Értéktárba – írta a 444.

Az elismerést még szeptember végén, az új önkormányzat megalakulása előtt közölte Facebook-oldalán a település önkormányzata.

„Legfontosabb törekvése a Kastély, a major megmentése, megőrzése, és felvirágoztatása” – olvasható a község bejegyzésében, ahol Balogh érdemei között említik többek között középületek felújítását, nyugdíjasház építését, az utcák burkolását, csatornázást és a temető karbantartását is.

„Indokolás az értéktárba történő felvétel mellett: Balogh József polgármester úr 26 éven keresztül Szabadkígyós múltjának őrzésével és jövőjének fejlesztésével kiemelkedő munkát végzett. Méltónak tartjuk arra, hogy a Szabadkígyósi Értéktárba munkássága bekerüljön” – zárul az önkormányzat értéktárbizottságának bejelentése.

A települési értéktárak feladata a hungarikumtörvény szerint: „a településen fellelhető nemzeti értékek azonosításának szervezése, a településen fellelhető nemzeti értékek adatait tartalmazó gyűjtemény létrehozása, valamint azok vármegyei értéktárba történő megküldése”. Balogh 2019-ben állami kitüntetést is kapott.

Most az értéktárban is látható lesz a portréja, ezt az önkormányzat a következőkkel indokolta: „Balogh József polgármester úr 26 éven keresztül Szabadkígyós múltjának őrzésével és jövőjének fejlesztésével kiemelkedő munkát végzett. Méltónak tartjuk arra, hogy a Szabadkígyósi Értéktárba munkássága bekerüljön.” Munkássága egyébként olyan értékek mellett kapott helyet, mint:

  • a Wenckheim-kastély,
  • a Wenckheim-kripta,
  • a Diadalív,
  • a Szent Anna-kápolna,
  • a Kígyósi Kastélyjátékok
  • vagy az Ókígyósi Aranyménes.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!