Hét évre ítélték a férfit, aki vascsővel agyonütötte barátját egy Csongrád-Csanád megyei tanyán

2024. október 1. – 15:56

Másolás

Vágólapra másolva

A Szegedi Ítélőtábla jogerősen hét év börtönbüntetést szabott ki arra a férfira, aki 2021 tavaszán 3,5 millió forintért „megvásárolta" barátja élettársát, majd egy dulakodás során egy vascsővel agyonütötte a barátját – olvasható a Szegedi Ítélőtábla közleményében.

A jelenleg 48 éves T. Cs. és az áldozat 2019 óta ismerték egymást, baráti viszonyt ápoltak. T. Cs. gyakran segített az áldozatnak a Csongrád-Csanád megyei, tömörkényi tanyáján, többször kölcsönt is adott neki. Az áldozatnak volt egy közös gyereke élettársával, ám kapcsolatuk megromlott. Az elkövető és az áldozat élettársa között 2021 elejére szerelmi viszony alakult ki. A két férfi megegyezett, hogy az áldozat 3,5 millió forintért ,,eladja” élettársát az elkövetőnek. A nő tiltakozása ellenére megtörtént a pénzátadás.

2021. április 24-én egy veszekedés során a nő a közös gyerekükkel elment a tanyáról, majd felhívta T. Cs.-t, aki autóval elment a tanyához. A két férfi vitatkozni kezdett egymással, az áldozat további egymillió forintot követelt gyermeke elengedéséért. A szóváltás dulakodássá fajult, az elkövető felkapott egy egyméteres vascsövet, amivel agyonütötte a barátját.

Az elkövető megpróbálta eltüntetni a vérnyomokat, a halott férfi ruháit elégette a kazánban. Elmondása szerint a holttestet és a vascsövet Csanytelek közelében, a gátőrház melletti lejárónál a Tiszába dobta. A holttest azóta sem került elő, pedig a folyómedret egészen Szegedig átvizsgálták. Az áldozatnak korábban átadott pénzt sem találták meg.

Az elkövető és a nő hamis üzenetekkel próbálták félrevezetni a hatóságokat, hogy úgy tűnjön, mintha az áldozat önszántából ment volna el otthonról, majd összetűzésbe került volna haragosaival. Az elkövető az áldozat telefonjáról üzeneteket küldött a nőnek azzal, hogy elkapták, de ne szóljon a rendőröknek. A nő, az elkövetővel egyeztetve, a hamis üzenetváltás után bement a rendőrségre bejelenteni, hogy élettársa horgászni ment, majd eltűnt. Az elmondottakat a hatóságok előtt a nő tanúként többször is megismételte.

A férfi eleinte azt állította, hogy a dulakodás során csak magát védte a vascsővel, később azt vallotta, hogy 2021. április 24-én nem is bántotta az áldozatot. Később mindketten megbuktak a poligráfos hazugságvizsgálaton.

A férfit halálos testi sértés, emberkereskedelem és kényszermunka miatt ítélte el a táblabíróság. A nőt bűnpártolás miatt jogerősen ítélték el, és két év próbára bocsátást rendeltek el vele szemben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!