Második világháborús bombát találtak Ferencvárosban

2024. október 1. – 14:23

Másolás

Vágólapra másolva

A Soroksári utat keresztező vasúti összekötő híd töltésének bontásakor munkások találtak rá egy egy tonnás, második világháborúból származó robbanótestre – számolt be az esetről a Magyar Honvédség Tűzszerész Ezrede Facebookon. A kiérkező tűzszerész járőr megállapította, hogy a robbanótest egy amerikai gyártmányú légibomba.

Mivel a bombát nem lehet biztonságosan elszállítani, ezért a helyszínen kell majd hatástalanítani, amire szombat délelőtt kerül sor. A művelet idejére a rendőrség 600 méteres körben lezárja majd a területet, ami információink szerint többek között a MÜPA épületét is érinti. Az intézmény megkeresésünkre elmondta, hogy „folyamatosan kapcsolatban vannak a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársaival arról, hogy a művelet milyen mértékben érinti a Müpa környékét”.

A MÜPA azt mondja, „a környék lezárása több szombati programunk megtartását is befolyásolhatja. Erre az esetre is készülünk megoldással, és amennyiben szükséges, az érintett előadásokat átszervezzük másik időpontra”. Az esetleges változásokról a MÜPA oldalán tájékoztatják majd a közönséget.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!