Ügyészség: Nem merült fel szexuális kényszerítés gyanúja Magyar Péterrel szemben

2024. október 1. – 21:07

Másolás

Vágólapra másolva

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség bűncselekmény hiányában megszüntette az eljárást, ami azután indult, hogy egy magánszemély feljelentést tett Magyar Péterrel szemben szexuális kényszerítés miatt – a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) a 24.hu megkeresésére.

A feljelentést azután tették, hogy egy Ádám Laura néven bemutatott nő júliusban kitakart arccal beszélt a TV2-nek arról, hogy a Tisza Párt elnöke erőszakoskodott vele. A műsorban azt állította, hogy a Tinderen ismerkedett meg a politikussal, majd egy ötcsillagos hotelba beszéltek meg találkozót. A nő arról is beszámolt, hogy a találkozón Magyar agresszíven, „szexuális ragadozóként” viselkedett vele. Elmondása szerint le kellett lökdösnie magáról a politikust, ami miatt a politikus sértegetni kezdte őt. A nő nyilatkozata később körbejárta a kormánymédiát, a feljelentést a híradások alapján tették.

Az ügyészség a feljelentés után szeméremsértés vétsége miatt rendelt el nyomozást. Az ügyész közölte a lappal, hogy információik szerint Magyar Péter és a nő tavaly szeptemberben ismerkedett meg egymással a társkeresőn, majd több mint kéthetes üzenetváltás után találkoztak egy szállodában. Az ügyészség szerint azonban a hotelszobában nem történt bűncselekmény, „mivel a bűncselekmény jogi tárgya, a közszemérem a társadalomra való veszélyességhez megkívánt módon nem sérült”. Az ügyész hozzátette, szexuális kényszerítés gyanúja nem merült fel Magyar Péterrel szemben.

Magyar Péter még korábban reagált a vádakra: szerinte a nőt megfizették, hogy előadja a történetet, „amiből megint egy szó sem igaz”. A politikus akkor azt írta, a nőről egy nap után az is kiderült, hogy fideszes jelölt volt az önkormányzati választáson.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!