Gyurcsány hazaárulózott, Kövér erre elvette tőle a szót

2024. szeptember 30. – 14:48

Másolás

Vágólapra másolva

„Akik ismerik az emberiség történelmének legdrámaibb árulásának történetét, az pontosan tudja, hogy minden árulásnak hosszú története van. Orbán Viktor kormányfő árulásának is hosszú története van”, kezdte Gyurcsány Ferenc. A DK elnöke szerint ennek az árulásnak a kezdetét keresve vissza kell menni másfél évtizedet, amikor Orbán még ellenzékben 15 percet négyszemközt találkozhatott Putyinnal Szentpéterváron. Gyurcsány szerint ezután „kiderült, hogy egy nagyhatalom vezetője valamivel markában tartja a magyar kormányfőt, aki emiatt eladta önmaga becsületét és hazája függetlenségét”.

Fotó: Hevesi-Szabó Lujza / Telex
Fotó: Hevesi-Szabó Lujza / Telex

Ezután Kövér László házelnök szólt be Gyurcsánynak:

Kövér: „Ne gondolja azt, hogy mindent megengedhet ebben a házban, Magyarország miniszterelnökét önnek nincs joga lehazaárulózni. (…) Nem engedhet meg magának mindent, mint 2006 októberében.”
Gyurcsány: „A házelnök a legrosszabb párttitkárként viselkedik…”
Kövér: „Üljön le. Egy pohár vizet hozzon valaki a képviselő úrnak, ön meg üljön le. Befejezte.”

Bár Kövér elvette a szót Gyurcsánytól, és a mikrofonját is kikapcsolta, a DK elnöke ennek ellenére tovább kiabált hazaárulásról. Kövér erre felszólította, hogy „higgadjon le”. Ezután azt mondta: „Sajnálatos módon úgy látom, a legutóbbi választás nagyon megviselte néhány képviselő idegrendszerét”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!