Elkapták az ukrán csalót, aki társával online hirdetők bankszámláját csapolta meg

2024. szeptember 30. – 17:52

Másolás

Vágólapra másolva

Csehországban kapták el és a Debrecenben vették őrizetbe azt az ukrán férfit, aki ellen nemzetközi elfogatóparancs volt érvényben internetes csalások miatt – írja a Police.hu.

A férfi 19 éves, szintén ukrán bűntársát még tavaly nyáron fogták el a debreceni nyomozók. Mint kiderült, a csalók különböző online hirdetésekkel kapcsolatban írtak az eladóknak: az üzenetekben arra kérték a gyanútlan felhasználókat, hogy egy konkrét csomagküldő szolgálattal szállítsák ki nekik a termékeket.

A hirdetők az elküldött, adathalász linkeken megadták a bankkártyájuk adatait, ezeket a tettesek egy mobiltelefonon keresztül, érintés nélküli készpénzfelvétellel levonták a pénzt a hirdetők bankszámláiról. A rendőrök akkor őrizetbe vették a 19 éves férfit, az ügyészség indítványára pedig a bíróság le is tartóztatta, azóta már jogerős börtönbüntetését tölti.

A nyomozók nem sokkal ezután azonosították a csaló társát is, ellene nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki. A férfit Csehországban fogták el, majd múlt pénteken a Készenléti Rendőrség és a Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központ munkatársai Magyarországra hozták és Debrecenbe szállították. A 27 éves ukrán férfit 50 rendbeli csalással gyanúsítják, a bíróság hétfőn elrendelte letartóztatását.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!