Hétfőn jönnek az első őszi fagyok, az Őrségben -3 fok is lehet hajnalban

2024. szeptember 29. – 15:49

Másolás

Vágólapra másolva

Szeptember utolsó napjaiban hidegebb időt várhatunk. Nyugat-Magyarországon, az Őrségben hétfő hajnalban már be is csúszhat fagypont alá a hőmérséklet. Az Időkép előrejelzése szerint ebben a régióban akár -3 fok is lehet majd a hajnali órákban. Kedd reggel az északi völgyekben várható hidegebb idő, Zabarban például 3 fokig is csökkenhet a hőmérséklet a hét elején.

Hétfőn leginkább a Dunántúlon és Észak-Magyarországon lesz alacsonyabb, 5 fok körüli vagy ez alatti minimum hőmérséklet, a talaj mentén több helyen is lehet gyenge fagy. „A nyugati fagyzugos völgyekben nagy valószínűséggel pedig az első őszi fagyok is megjelennek, az Őrségben nem zárható ki -1, -3 fok sem” – írja az Időkép.

Ugyan a reggel hideg lesz, napközben azért sütni fog a nap, de keleten szeles idő várható. Az előrejelzések szerint az országban sehol sem lesz melegebb 20 foknál, a csúcsértékek 14 és 19 fok között lesznek.

Kedd reggel elsősorban az Északi-középhegység és a Nyírség völgyeiben lesz majd hidegebb idő. A hét közepe felé aztán jön majd az eső, szerdán a Dunántúl nyugati és középső felén akár 40-50 mm eső is lehullhat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!