Megdőlt a hajnali melegrekord Budapesten, aztán megjött a hidegfront

2024. szeptember 28. – 12:00

Másolás

Vágólapra másolva

Megdőlt a hajnali melegrekord a fővárosban pénteken – írja a HungaroMet. Azt írták, hogy a Magyarország fölé érkező meleg levegő és a sok felhő miatt több helyen kifejezetten magas volt az éjjeli minimum-hőmérséklet is.

Budapesten, Lágymányoson a leghűvösebb órákban is csak 18,8 fokig hűlt a levegő péntek hajnalban, ami új fővárosi hajnali melegrekord. A korábbi budapesti rekord erre a napra 18,1 fok volt, amit 1932-ben jegyeztek fel az Országút állomáson.

Szombat hajnalban viszont megérkezett a hidegfront az országba, reggel óta esik az eső. A HungaroMet előrejelzése szerint a legtöbb csapadék az ország délkeleti felén valószínű, a Pécs-Sátoraljaújhely vonal szélesebb sávjában akár a 20 millimétert is meghaladó eső eshet. Északnyugaton maradnak majd szárazon területek, de ott már nincs is szükség csapadékra, mert Sopronnál, Szentgotthárdnál az átlagos havi csapadék több mint 2,5-szerese hullott le, írták.

Az előrejelzés szerint szombat estig marad az esős idő, sokfelé erős széllökéssekkel. Vasárnap északkeleten időnként 65 km/h körüli széllökések is kialakulhatnak északkeleti irányból.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!