Szerdán helyenként kialakulhatnak záporok, hétvégére megérkezik a hidegfront

2024. szeptember 25. – 08:37

Másolás

Vágólapra másolva

Szerdán helyenként zivatarok alakulhatnak ki elsősorban délután, este a középső, északi, illetve keleti országrészben. Zivatarok alatt viharos, akár 60-70 kilométer/órás széllökés is előfordulhat – írja a Met.hu.

A déli óráktól nyugat, délnyugat felől csökken a felhőzet, az ország nagy részén több órára kisüt a nap. Elszórtan eső, zápor, esetleg zivatar kialakulhat, majd estefelé a legtöbb helyen megszűnik a csapadék. A déli, délnyugati szél a Dunántúlon helyenként megélénkül, zivatar környékén erős vagy viharos széllökés is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 18, 24 fok között alakul, az Északi-középhegységben lesz hűvösebb. Késő estére 13 és 18 fok közé csökken a hőmérséklet.

Csütörtökön napos-fátyolfelhős idő várható, esőre csak néhol északon és északkeleten kell számítani, az ország északnyugati részén viharos lesz a szél. Hajnalban 8–17, délután 24–29 fokot mutathatnak a hőmérők – írja az Időkép.

Pénteken egy hidegfront előterében alakulhatnak ki helyenként záporok, a szél továbbra is erős lesz. A hőmérséklet 20–31 fok között alakul. Szombaton valóban beköszönt a hidegfront, aminek hatására megnövekszik a felhőzet, esőre, erős szélre kell készülni. Vasárnap viszont eleinte még keleten eshet, de aztán egyre többfelé kisüt a nap.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!