Csongrádi az olimpiai aranyérmét ellopó tolvajnak: Ha akarja, ráhagyom a végrendeletemben, csak hozza vissza!

2024. szeptember 25. – 09:21

Másolás

Vágólapra másolva

„Két hete nem tudok megnyugodni és boldognak lenni, mert mindenről az ellopott olimpiai aranyérmem jut az eszembe! Mindent megadnék a tettesnek, csak hozza vissza a számára semmit sem jelentő, értéktelen tárgyat” – mondta a Sportal.hu-nak Csongrádi László, korábbi olimpiai bajnok kardvívó, akinek aranyérmét saját házából szeptemberben lopta el valaki.

Kovács Tamás, az 1988-ban Szöulban olimpiai bajnok magyar kardcsapat kapitánya a Facebookon osztotta meg egykori versenyzője, Csongrádi László meglopását.

Csongrádi most arról beszélt: neki az is jó, ha az illető bedobja a postaládájába az érmét, „ha akarja, nem egy múzeumra hagyom a végrendeletemben, hanem rá hagyományozom”. Azt ígérte, ha visszakapná az érmét, megszüntetne minden eljárást. „Én nem akarom őt bántani, nem akarom megszorongatni a nyakát, velem lehet egyezkedni” – üzente a tolvajnak. Csongrádi szerint a tolvaj véletlenül találhatta meg az aranyérmét, ugyanis azt „atombiztos” helyen tartotta, még a szülei sem tudták, hol van.

Csongrádi csereként állt be a szovjetek elleni döntőre – a korábbi meccseken megbízhatóan vívott –, és 5-3-ra győzte le Mindirgaszovot, így járult hozzá ahhoz, hogy a válogatott 4-8-as hátrányból 8-8-ra egyenlítsen. A döntetlennél a szabályok szerint a találatarány számított, ami Magyarországnak kedvezett. A kardcsapat azóta sem nyert olimpián.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!