Baranyi Krisztina érthetetlennek tartja, hogy a Tisza Párt miért akarja távol tartani magát a főváros ügyeitől

2024. szeptember 25. – 08:09

Másolás

Vágólapra másolva

Baranyi Krisztina nagyon örül annak, hogy a választók nem bocsátottak meg négy kétharmadot, és így ennek az ellenzéknek vége lett a júniusi választásokon – többek között erről is beszélt a IX. kerület újraválasztott polgármestere és a Kétfarkú Kutya Párt leendő fővárosi frakciójának tagja a HVG-nek. Baranyi Krisztina elmondta a véleményét az októbertől felálló Fővárosi Közgyűlésről, a Tisza Pártról és Karácsony Gergely szerepéről is.

Fővárosi Közgyűlés: A IX. kerület polgármestere aggódik amiatt, hogy a közgyűlésben a pártok a két év múlva esedékes országgyűlési választásokra készülve nem a várospolitikára helyezik a hangsúlyt. „Ha az októberi alakuló ülésen nem sikerül egy belső, tehát közgyűlési tag főpolgármester-helyettest választani, és a fővárosi cégeknek nem lesznek igazgatósági, felügyelőbizottsági tagjaik, akkor a város nem tud törvényesen működni” – mondta Baranyi Krisztina. Ebben az esetben némi türelmi idő után a fővárosi kormányhivatal fog kinevezni főpolgármester-helyettest.

A Tisza Párt szerepe: Baranyi Krisztina szerint ha Budapest már az alakuló ülésen megbukik, ezt a Fidesz politikailag megúszhatja, a Tisza Pártra hárítva a felelősséget. Szerinte érthetetlen, miért akarja távol tartani magát a főváros ügyeitől a Tisza. „Ha a Tisza Párt úgy gondolja, hogy a fővárosban mutyik voltak, a cégeinek vezetésében és ellenőrző szerveiben vállalhatatlan vagy alkalmatlan emberek ülnek, a városvezetés kollaborált a Fidesszel, akkor ültessen be olyan embereket a cégek felügyelőbizottságába, akik ezeket a mutyikat megakadályozzák” – mondta. A polgármester szerint a Tiszának feladata lenne, hogy válasszon területet, ennek vezetésére delegáljon főpolgármester-helyettest, aki garantálja az átlátható és tiszta működést.

Karácsony Gergely szerepe: Baranyi Krisztina nem zárja ki, hogy a főpolgármester Budapest működésének érdekében konkrét alkut köt a kormánnyal, de azt igen, hogy a fővárosban általános Fidesz–Karácsony-összefogás jön létre. Ő személy szerint úgy gondolja, Budapest közvetlenül megválasztott főpolgármesterének a munkáját támogatni kell. Bár nagyon úgy tűnik, hogy ebben a közgyűlésben szinte mindenkinek az az érdeke, hogy Karácsony megbukjon. „Szerintem Karácsony Gergely Magyar Péternek és Vitézy Dávidnak engedve írta ki a cégvezetők pályázatát” – mondta az interjúban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!