Németh Szilárd aláírása is rákerült egy kormányzati döntésről szóló dokumentumra

2024. szeptember 24. – 16:37

Másolás

Vágólapra másolva

Németh Szilárd aláírása is szerepel a Soroksárnak vis maior támogatást odaítélő dokumentumon, amelyet a kerületi önkormányzat a természeti károk elhárítására kaphat a kormánytól – vette észre a 444.

A lap szerint ez azért is furcsa, mert ezt a támogatást az önkormányzatoknak a politikától függetlenül kéne kapniuk, Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter mellett Németh Szilárd azonban a Fidesz választókerületi elnökeként írta alá a támogatásról szóló dokumentumot. Németh Facebook-oldalán is megemlékezett a támogatás átadó ünnepségéről – itt egy képet is közzétett, amelyen Bese Ferenccel, Soroksár független polgármesterével, Navracsics Tiborral és az aláírt dokumentummal szerepel.

A vis maior keretből adott támogatásról Navracsics azt mondta: ennek az a célja, hogy „az emberek a jövőben nagyobb biztonságban élhessenek, illetve ha valamilyen természeti csapás éri a közösségi tulajdont, akkor azt minél hamarabb helyre tudják állítani”.

A 444 azt írja, a támogatási keretből ellenzéki vezetésű önkormányzatok is részesültek, az ünnepélyes átadáskor pedig több településnél is előfordult, hogy a térség parlamenti képviselője is pózolt Navracsiccsal és a polgármesterrel.

A Soroksárt és Csepelt magába foglaló választókerületnek viszont nem Németh Szilárd, hanem az ellenzéki Szabó Szabolcs a parlamenti képviselője. Ezért is kérdéses, hogy miért ő szerepel a fotón Bese és Navracsics mellett.

A lap rákérdezett a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztériumnál, milyen beleszólásuk van a Fidesz választókerületi elnökeinek a vis maior támogatások odaítélésében és miért szerepel Németh Szilárd neve a dokumentumon. A minisztérium válaszában azonban csak a támogatás tartalmát részletezte, a kérdéses körülményekkel kapcsolatban nem válaszolt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!