Állítja a közmédia, negyedszerre is kikosarazta a Tisza Párt

2024. szeptember 24. – 21:56

Másolás

Vágólapra másolva

A Tisza Párt negyedik alkalommal sem fogadta el a közmédia 48 perc című műsorának meghívását – hangzott el az M1 csatorna keddi esti műsorában az MTI szerint.

Mint elmondták, ezúttal Gerzsenyi Gabriella és Dömötör Csaba vitatták volna meg pártjaik álláspontját Magyarország európai uniós képviseletéről. Többek között arról, hogy a Tisza Párt EP-képviselője az Európai Parlamentben a rezsicsökkentéssel kapcsolatban védte a multinacionális cégeket, míg a Fidesz kitart a családokat érintő rezsicsökkentés mellett.

A párt keddi közleményében arról ír, voltaképp arról kérdezett Gerzsenyi, hogy miért van ramaty állapotban rengeteg vízvezeték, miért folyik el az ivóvíz 20 százaléka csőtörések miatt (a választ is megadta: a rezsicsökkentés miatt nincs a vízműveknek pénzük fejleszteni).

A vita ezúttal sem jön létre, mert a Tisza Párt sajtóosztálya elutasította megkeresésünket, sőt, meg is fenyegette a meghívó közmédiát. Idézzük: „Nemsokára találkozunk a Kunigunda utcában. Vagy így, vagy úgy” – hangzott el.

A műsorban elhangzott: „természetesen a továbbiakban is hívni és várni fogjuk műsorunkba a Tisza Párt képviselőit, függetlenül attól, hogy folyamatosan gyalázzák a közmédiát és munkatársait.”

Az ügyben megkerestük levelünkkel a Tisza Pártot is, kérdéseinkre a párt a köztévének küldött válaszát mellékelte. Ebben leírták, vicces, hogy a közmédia meg se várja a válaszadásra adott határidőt, „sajtóközleményt adnak ki a Karmelitában megkonstruált ”vitáról„”. Azt is írják, egyeztetni kellene előbb a körülményekről és időpontról, mivel Gerzsenyi és csapata az Európai Néppárt kihelyezett frakcióülésén tartózkodik.

Hozzátették, míg például Deutsch Tamás, Dömötör Csaba, Gál Kinga fideszes EP-képviselők már egymaguk is többször jártak a közmédiában szerepelni, valamint több közleményüket is átvették, addig

„a Tisza Párt elnöke ès képviselői még egy ilyen meghívást se kaptak és közleményünket se hozták le, viszont napi szinten gyalázzák a politikusainkat és bűncselekmények sorát elkövetve próbálják lejáratni Magyarország legnagyobb ellenzéki pártját.”

Végül megemlítették, ha ezen a gyakorlaton változtat az állami média, akkor tudnak érdemben kommunikálni.

Magyar Péter pártelnököt szeptember 16-án hívta meg először műsorába a közmédia, de Magyar az árvízi helyzet miatt visszautasította, hogy Orbán Balázzsal, a miniszterelnök politikai igazgatójával vitázzon.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!