Gyurcsány Ferenc: Ez a futtatófiúk kurvatempója

2024. szeptember 24. – 13:23

Másolás

Vágólapra másolva

„Nincs senkinek semmilyen fajta erkölcsi felhatalmazása, hogy anélkül, hogy megmagyarázná, egyszerűen annyit mondjon, hogy kirugdalok mindenkit Budapestről”

– mondta Gyurcsány Ferenc kedd reggeli futása előtt élőben a Facebookon. A Demokratikus Koalíció (DK) elnöke arról is beszélt, hogy a párt álláspontja szerint elfogadhatatlan, hogy valakit csak azért rúgjanak ki, mert tagja volt az előző városvezetésnek. Gyurcsány bejelentette, hogy három képviselőjével a DK nem kíván közreműködni hatalmi meccsekben, például abban, hogy Vitézy Dávidot főpolgármester-helyettesként próbálják „lenyomni Karácsony torkán”, a párt pedig nem fog jelölni saját főpolgármester-helyettest.

„Teljesen természetes, hogy mi három képviselővel nem fogunk jelölni senkit sehova”

– mondta a párt elnöke, aki szerint a Fővárosi Közgyűlésben a kisebb frakciók feladata inkább a városvezetés ellenőrzése, nem a városvezetés irányítása.

Molnár Csaba is posztolt a Facebookra kedd délelőtt, ő is ráerősített a Gyurcsány által mondottakra. A DK ügyvezető alelnöke arról írt, biztos, hogy „a DK képviselői nem fogják megszavazni Vitézy Dávidot főpolgármester-helyettesnek a Fővárosi Közgyűlésben”.

„Ha a főpolgármester őt jelöli, akkor nyilván megoldja azt is, hogy meglegyen hozzá a többség a Közgyűlésben. Akár a Tiszával, az LMP-vel, a Kutyapárttal, az MSZP-vel, a Párbeszéddel (remélem, azért a Fidesszel nem). Bárkivel, csak velünk nem” – mondta. Vitézy támogatását azért zárta ki Molnár, mert főpolgármester-jelöltként támogatta őt a Fidesz.

Ugyan a reggeli futás előtti bejelentkezés elején még úgy volt, hogy Gyurcsány elmondja, hogy miben van igaza a Tisza Pártnak a Fővárosi Közgyűléssel kapcsolatban, végül ezt magában a videóban nem fedte fel. Erre rájött utólag, úgyhogy a videó alatt egy kommentben megírta, szerinte helyes döntés volt Magyar Pétertől, hogy nem ül be a Fővárosi Közgyűlésbe.

A DK elnöke a reggeli videóban részletesen nyilatkozott arról, hogy szerinte miért is nem helyes az, ha automatikusan kirúgják azokat az embereket, akik tagjai voltak az előző városvezetésnek. A városvezetést szerinte nem kisöpörni, hanem inkább megerősíteni kellene.

„Karácsony embereit most kirugdalni egymás után csak azért, mert szolgálták az elmúlt öt évben a várost, ez én szerintem nincsen rendben”

– mondta. Gyurcsány különösen Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes mellett állt ki, akinek szerinte komoly szakértelme van például Budapest költségvetése terén.

„Ez futtatófiúknak a kurvatempója”

– jegyezte meg a potenciális kirúgásokkal kapcsolatban.

„Tessék vigyázni Budapestre több felelősséggel, tessék vigyázni az országra több felelősséggel!”

– Gyurcsány ezzel zárta a reggeli videót.

„Semmi probléma, még mindig jobb ez így, mint amikor hazánkat kurva országnak hívta”

– reagált kedd délutáni Facebook-bejegyzésében Magyar Péter a DK elnökének reggeli videójára. A Tisza Párt elnöke szerint Karácsony Gergely főpolgármesternek kéne meghagyni az olyan döntéseket, hogy kiket jelöl ki a helyetteseinek, cégvezetőknek és, hogy a különböző közgyűlési előterjesztésekhez hogyan szerzi meg a szükséges többséget.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!