A Mi Hazánk szerint családellenes az ARC kiállítás egyik plakátja, önkényesen átragasztgatták

2024. szeptember 23. – 14:06

Másolás

Vágólapra másolva

Hétfő reggel új feliratokat ragasztottak az ARC kiállítás egyik plakátjára a Mi Hazánk Mozgalom szimpatizánsai, mert az eredetit „családellenesnek” titulálták.

„Ma reggel az őrszolgálaton keresztül egy csoport jelezte számunkra, arra készülnek, hogy pár emberrel kézen fogva körülállják a családellenes képeket a kiállítás területén, de nem terveznek semmi mást”

– közölték az ARC szervezői az esetről közzétett Facebook-posztban. A bejegyzésben azt írták, hogy a Mi Hazánk az őrszolgálat és a rendőrség felszólítása ellenére ragasztotta át a plakát feliratait. Az eredeti plakát egyébként az anyasággal járó nehézségeket akarta szemléltetni, erről is megosztottak egy képet a kiállítás szervezői.

„Szintet lépett a családellenes propaganda, a Mi Hazánk átragasztotta”

– erről már Dúró Dóra, a Mi Hazánk politikusa számolt be hétfői Facebook-bejegyzésében. Dúró posztjában azzal vádolta az ARC szervezőit, hogy a kiállításon „deviáns propagandát” terjesztenek, az átragasztott plakát a gyermekvállalás ellen kampányol, az anyaságot pedig a lebutulással és a piszkos ruhával azonosítja. A politikus szerint minden anyát megsértettek a plakáton olvasható feliratokkal, ezért a Mi Hazánk pozitív szavakkal dekorálta ki azt. Dúró Dóra arra szólította fel Karácsony Gergely főpolgármestert és László Imre XI. kerületi polgármestert, hogy határolódjon el a plakáttól, és kérjen bocsánatot minden édesanyától.

Az ARC kiállítást szeptember 17. és október 13. között lehet megnézni az újbudai Bikás parkban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!