Jó hír az árvízi védekezéshez: legkorábban kedden jöhet csapadék

2024. szeptember 21. – 09:26

Másolás

Vágólapra másolva

Szombaton napos, csapadékmentes időben lesz részünk, felhők alig lesznek az égen, írja az Időkép. A csúcshőmérséklet 22-26 fok között alakul. Vasárnap kora őszi időben lesz részünk sok-sok napsütéssel, csapadék nélkül. Nyugaton és északnyugaton néhol élénk lehet a déli, délkeleti szél. A hűvös, helyenként hideg reggelt követően délután 21-26 fokot mutathatnak a hőmérők.

Hétfőn a Dunántúlon és a középső tájakon már gyakrabban zavarhatják felhők a napsütést, viszont keleten és északkeleten még derült, napos időben lesz részünk. Említésre méltó csapadék sehol sem várható. Többfelé élénk, néhol erős lesz a déli, délkeleti szél. A legmagasabb hőmérséklet 21-27 fok között alakul.

A HungaroMet előrejelzése szerint kedden nyugat felől megvastagszik a felhőzet, több helyen előfordul eső, zápor, eleinte a Dunántúlon, a nap második felében a Dunától keletre is. Helyenként zivatar is kialakulhat. A déli, délkeleti szél sokfelé megélénkül, zivatar térségében erős lökések is várhatók. Az élénk szélben 21-28 fok közé melegedhet a levegő.

Szerdán a vastagabb felhőzóna elvonul kelet felé, mögötte változóan felhős időre számíthatunk több-kevesebb napsütéssel. Hazánk keleti harmadán szórványosan előfordul eső, zápor, egy-egy zivatar, máshol csak elvétve valószínű zápor. Sokfelé megélénkül a déli, délnyugati szél. Hajnalban 7-15, délután 19-24 fok várható.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!