Büntetőfékezett az M7-es autópályán, közúti veszélyeztetés miatt vádat emeltek ellene

2024. szeptember 20. – 09:42

Másolás

Vágólapra másolva

A Kaposvári Járási Ügyészség közúti veszélyeztetés bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki büntetőfékezéssel akart megleckéztetni egy másik sofőrt az M7-es autópályán – írja a Somogy Vármegyei Főügyészség sajtóközleményében.

A vád szerint a harmincas éveiben járó férfi Nagykanizsa irányába tartott a sztrádán, amikor Szántód közelében utolért egy másik autót. Az utolért autó sofőrje igaz lassabban haladt, de a belső sávban éppen több másik járművet előzött. A harmincas férfi úgy érezte, hogy az előtte haladó autó hiába előz, őt feltartja a haladásban, ezért többször villantott a távolsági fényszóróval. Később kielőzte az autót, közben az ujjával bemutatott a másik sofőrnek, aki visszamutatott.

A harmincas férfi ezután lelassított, ezért a másik autó sofőrje a belső sávban megpróbálta visszaelőzni őt. Valószínűleg itt már annyira felhúzta magát a harmincas éveiben járó sofőr, hogy a másik autó elé bevágott és büntetőfékezett. A mögötte haladó jármű sofőrje ezt érzékelve szintén nagyot fékezett, de az ütközést már nem tudta elkerülni.

A balesetben senki nem sérült meg annak ellenére, hogy a nyomozó hatóság képei alapján az autók igencsak megrongálódtak.

Fotó: Magyarország Ügyészsége Fotó: Magyarország Ügyészsége
Fotó: Magyarország Ügyészsége

A Siófoki Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség a büntetőfékező férfival szemben felfüggesztett börtönbüntetés, pénzbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!