Lezárták a Batthyány téri metrómegállót, változik a 19-es és a 41-es villamos közlekedése

2024. szeptember 20. – 06:46

Másolás

Vágólapra másolva

Az árhullám csúcsához közeledve egyre több helyen kell korlátozásokat bevezetnie a a Budapesti Közlekedési Központnak. Összegyűjtöttük a pénteken érvényes legfontosabb változásokat:

  • Péntektől lezárták a metró Batthyány téri állomását, a szerelvények csak áthaladnak a megállón, le- és felszállni nem lehet. A metróállomás lezárásának idején a 39-es busz vonalán a Széll Kálmán tér és a Batthyány tér között sűrűbben indulnak a járatok, és csuklós buszok is közlekednek a vonalon.
  • A 19-es villamos péntektől két szakaszon közlekedik. A Bécsi út / Vörösvári úttól induló villamosok közül minden második szerelvény csak a Batthyány térig, a többi villamos pedig a Clark Ádám térnél, a Jégverem utcánál kialakított ideiglenes végállomásig jár. Kelenföld felől a Clark Ádám tér megállóhelyig közlekednek a villamosok. A 41-es villamos a Lánchíd környéki vonalszakaszt elkerülve, a Krisztina körút–Széll Kálmán tér–Margit körút útvonalon, az 56-os villamos vonalára terelve közlekedik.
  • Lezárták a H5-ös HÉV alagúti szakaszát, ezért a HÉV nem hajt be a Batthyány téri végállomására. A vonatokra a Margit hídnál a felszínen kialakított ideiglenes végállomáson lehet csak fel-, illetve leszállni. A Batthyány téren és a Margit hídnál a HÉV-aluljáró lépcsőinél homokzsákokat helyeznek el, ezért azokat nem lehet használni.
  • A 2-es, a 2B és a 23-as villamosok két szakaszon közlekednek: a Jászai Mari tér felől csak a Kossuth Lajos térig, Dél-Pest felől pedig csak a Március 15. térig. A Kossuth Lajos tér és a Március 15. tér közötti szakaszon nem jár villamos, és pótlóbusz sem közlekedik.

A további korlátozásokról, lezárásokról és terelésekről a BKK oldalán olvashatnak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!