Illegálisan működtettek benzinkutat a fehérvári kamionmosóban, büntetőeljárás indult ellenük

2024. szeptember 20. – 12:29

Másolás

Vágólapra másolva

A fehérvári kamionmosóban illegálisan működtettek benzinkutat, büntetőeljárás indult ellenük, írja a Police.hu. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) fehérvári osztálya tíz férfit fogott el, kettőjüket pénzmosással, nyolcukat sikkasztással gyanúsítják.

A büntetőeljárás még tavasszal indult. A gyanú szerint egy székesfehérvári, kamionmosóként üzemelő kft. feketén szerezte be az üzemanyagot, amit utána továbbértékesített. A 44 éves cégvezető az illegális üzletet 19 éves fiával működtette. Egy budapesti szállítmányozással foglalkozó cég sofőrjei naponta jártak a mosóba, de a rájuk bízott tartályautók rekeszeiből hol benzint, hol gázolajat szívtak le, és azt az illegálisan működő benzinkútnál kannákban hagyták. A nyomozók bizonyítékai alapján nyolc sofőr vett részt az üzemanyag leszívásában, köztük a kamionmosót üzemeltető férfi öccse.

A bűnszervezetként működő társaság az év eleje óta mintegy 50 millió forintot zsebelt be.

A nyomozók összehangoltan, egyszerre 12 helyszínen fogták el mind a tíz férfit, erről videót is közzétettek. A rendőrök bizonyítékokat, több mint 17 millió forintot, közel 4 ezer eurót és öt nagy értékű járművet foglaltak le.

Az illegális üzletet működtető apát és fiát jelentős értékre, üzletszerűen, bűnszervezetben elkövetett pénzmosás, míg a nyolc sofőrt nagyobb értékre üzletszerűen, bűnszervezetben elkövetett sikkasztás miatt hallgatták ki. A nyomozás még folytatódik, a rendőrség vizsgálja, kik vehettek még részt az illegális tevékenységben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!