ÉKM: Senki nem adott külön engedélyt Lázár erdővásárlására, csak ő tette a legmagasabb ajánlatot

2024. szeptember 19. – 18:48

Másolás

Vágólapra másolva

Lázár János senkitől nem kért és kapott engedélyt, hogy megvegyen egy, a batidai kastélyhoz közeli állami tulajdonú erdőt – írja közleményében az Építési és Közlekedési Minisztérium. Az Átlátszó szerdán írt arról, hogy Lázár különengedélyt kapott az erdő megvásárlására.

A minisztérium közleményében azt írja, hogy az 5 hektár alatti gazdasági rendeltetésű erdők a jogszabályok adta keretek között értékesíthetők, az érintett erdőrész pedig 7815 négyzetméteres.

„A szóban forgó földrészletet, ahogyan más területeket is az agrárminiszter döntésével jelölték ki értékesítésre, majd a nyilvános hirdetményben megadott határidőben bárki vételi ajánlatot tehetett rá”

– írja a minisztérium.

Hozzátették, hogy az Agrárminisztérium nem tudja előre, ki ad majd ajánlatot egy ingatlanra, és mindig a legmagasabb vételi ajánlatot kell elfogadniuk. Ez így történt ezúttal is, Lázár 1,6 millió forintot ajánlott a területért.

„Az agrárminiszter tehát csak a földterület nyilvános eladásra történő meghirdetését hagyta jóvá a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően.”

A közlemény szerint bárki megvásárolhatta volna a területet, ha többet ajánl, mint a miniszter.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!