A Volánbusz több járatát is érinti az árvízhelyzet

2024. szeptember 17. – 16:20

Másolás

Vágólapra másolva

A MÁV vonalai közül egyelőre egyetlen helyen, az Esztergom–Komárom-vonalon kellett korlátozást bevezetni. A szakaszon buszok szállítják az utasokat az áradás levonulásáig és az esetleges helyreállításig – írja kedd délutáni közleményében a MÁV. A Volánbusz járatait viszont érinti az áradás.

Jelenleg terelve közlekednek Győrben a Móricz Zsigmond rakpart járatai, valamint lezárták a 11-es út Tát és Esztergom közötti szakaszát, ahol szintén terelésekkel kell számolni. A pócsmegyeri mellett a szigetmonostori komp sem működik, helyettük autóbuszok biztosítanak eljutási lehetőséget. A Dunakanyar térségében szerda reggeltől további lezárások lépnek életbe, többek között Süttő és Neszmély között, illetve Dömösön és Pilismaróton is szünetel az autóbuszos személyszállítási szolgáltatás. Szerdán hajnaltól a 803-as és 804-es járatok megosztva, csak Neszmély–Tata–Tatabánya, Neszmély és Komárom, illetve Süttő és Esztergom között közlekednek. Ezentúl a

  • 1721-es vonalon Esztergom és Győr között nem indul járat,
  • 880-as járatok csak Visegrád és Újpest között szállítják az utasokat, az Esztergom és Visegrád közötti szakaszon nem indulnak,
  • Vác és Tahitótfalu között szünetel a kompközlekedés, szerdától 890-es járatok csak Tahitótfalu, Hősök tere megállóig közlekednek, illetve onnan is indulnak.

Várhatóan szerda este 18 órától Esztergom Kertváros és Esztergom belvárosa között az autóbuszok a Látóhegyi út felé közlekednek, így a Szalézi lakópark és a Knorr János utca közötti szakaszt nem fogják érinteni. Az árvízhelyzet miatt egyes útvonalakon késésekre és/vagy járatkimaradásokra is számítani kell. Ezek egy része az útvonaltervezőkben nem lesz látható a folyamatosan változó körülmények miatt. Azt kérik az utasoktól, hogy a legfrissebb információkról a www.volanbusz.hu/arviz oldalon tájékozódjanak.

A MÁV-Volán egyébként részt vesz az árvízi védekezésben, amiről videóban is beszámoltak:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!