Fontolgatják a nagy élelmiszerboltok, hogy kipakolnák a palackvisszaváltókat a boltokon kívülre

2024. szeptember 15. – 14:27

Másolás

Vágólapra másolva

Ahol csak lehet, ott kiköltöztetnék a palackvisszaváltókat a vezető élelmiszerboltok az eladótérből, de lehetőleg még az üzletek előteréből is, írja a G7.

A láncok tapasztalata alapján a forgalmasabb üzletekben nem jött össze a visszaváltók belső elhelyezése. A nagy zsákokba pakolt palackokkal állnak sorban az emberek, ami sem nekik, sem a boltosoknak nem jó csúcsidőben. A helyzetet az is bonyolítja, hogy sok helyen a kasszánál kell távoznia azoknak is, akik egyébként csak palackot akartak visszaváltani a boltban.

„Egyelőre a rendszer működtetésével kapcsolatos tapasztalatok értékelése zajlik, utána fogunk döntést hozni arról, hogy mely konkrét helyszíneken fogjuk megvalósítani az automaták áttelepítését” – fogalmazott a lapnak Maczelka Márk, a Spar kommunikációs vezetője. A Lidl a G7-tel azt közölte, vizsgálják a bejáratnál található gépek áttelepítésének lehetőségeit,

A mostani helyzetet bonyolítja, hogy a RePont alkalmazás nem mutatja a nem működő automatákat, az emberek nagy része pedig nem tud arról sem, hogy a 400 négyzetméternél nagyobb üzleteknek az automaták meghibásodása esetén biztosítaniuk kell a kézi visszaváltást.

Az eddigi tapasztalatok alapján tehát nem működik olyan jól a rendszer, de az automaták költöztetése sem egyszerű: azoknak beltéri működést kell biztosítani, így akár építési engedélyhez is kötődhet a megoldás.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!