Jelölthiány és szavazategyenlőségek – kilenc településen tartottak időközi választást

2024. szeptember 15. – 22:11

Másolás

Vágólapra másolva

Vasárnap kilenc településen tartottak időközi önkormányzati választást: hét helyen polgármestert, két helyen pedig képviselő-testületet is választottak, miután a június 9-én valamiért ez nem sikerült.

Az NVI honlapján található eredményösszesítő szerint az érintett településeken gyakorlatilag csak független jelöltek közül választhattak a helyiek. A Vas megyei Bajánysenyén polgármesterre voksolhattak: Pappné Babaics Éva lesz a település vezetője. Itt szavazategyenlőség miatt kellett új választást kiírni. Bozsokon jelölt hiányában maradt el korábban a választás, de most többen is indultak, közülük Dr. Szelinger Ferenc került ki győztesen.

A Szabolcs megyei Kisszekeresen szintén szavazategyenlőség miatt kellett megismételni a választást. Ezúttal sikerült az egyik jelöltnek közel százzal több szavazatot szereznie a másiknál, így a jövőben Gyöngyösi Attila Károly lesz a polgármester. A többi érintett településen szintén a kialakult szavazategyenlőség volt a probléma június 9-én.

  • Rábaszentmihályon (Győr-Moson-Sopron) most Németh Balázs győzött,
  • Rátóton (Vas) Fülöp Tamás lesz a polgármester,
  • Mesterházán (Vas) négy szavazattal többet kapott a polgármesterek versenyében Dohi Zsolt.
  • a borsod megyei Vattát Dr. Molnár Sándorné vezetheti a továbbiakban,
  • Kerepes (Pest) 5. választókerületében pedig Lipkovich Istvánt választották meg.

Bozsokon egyébként nemcsak polgármestert, hanem a négyfős testületet is megválasztották vasárnap. Képviselőket választottak a Zala megyei Pakodon is, ahol azért kellett voksolniuk a helyieknek, mert júniusban egyéni listán kevesebb jelölt indult, mint a megválasztható képviselők száma.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!