Érdemes jól felöltözni, még marad a barátságtalan idő velünk

2024. szeptember 15. – 09:20

Másolás

Vágólapra másolva

Egyre kisebb szélre lehet számítani vasárnap, a Dunántúlon viszont továbbra is érvényben marad a viharos szél veszélye miatt a másodfokú, narancssárga riasztás, írja vasárnapi előrejelzésében a HungaroMet.

Vasárnap is folytatódik a barátságtalan, borongós idő, és többfelé várható időszakos, váltakozó intenzitású eső, illetve szitálás. Az északkeleti területeken hosszabb időre is felszakadozhat a felhőzet. A hőmérséklet csúcsértéke napközben 11 és 16 fok között alakul, észak-keleten ennél kicsit melegebb is lehet a felhőtlen időszakokban.

A Dunántúlon a széllökések a 70 km/órás sebességet, sőt, a Soproni-hegység, a Kőszegi-hegység, illetve a Bakony és a Balaton környezetében az óránkénti 90-120 kilométeres óránkénti sebességet is meghaladhatják.

Napközben a viharos széllökések már a Dunántúl nyugati részeire korlátozódnak, estére pedig már csak elvétve alakul ki. Somogy, Veszprém, Vas és Győr-Moson-Sopron vármegyékre azonban vasárnap éjfélig érvényes a másodfokú figyelmeztetés. A Dunántúl nyugati felében napközben szűnni kezd a csapadék, délkelet felől viszont nagyobb esőzés érkezik.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!