Bocsánatot kért a szombathelyi fideszes képviselőjelölt a gyenge választási eredmények miatt

2024. szeptember 14. – 20:50

Másolás

Vágólapra másolva

Bocsánatot kért a gyenge választási eredmények miatt és a mandátumok visszaadására szólította fel képviselő társait Ferenczy Balázs, aki Szombathelyen a 9. választókerületben volt a Fidesz-KDNP képviselőjelöltje – írja a Nyugat.hu.

Ferenczy a Facebook-videóban azt mondja, már korábban is készült erre, most mégis egyedül kell megtennie, „mivel nem tudnak egységesen kiállni a választóik elé, és elnézést kérni a történelmi vereségért, ezért ő, keresztény-konzervatív gondolkodású, érzelmű lokálpatrióta, tősgyökeres szombathelyiként megteszi ezt mindenki helyett is.” Ferenczy szerint a „hallgatás, a csend, a kommunikáció hiánya azt vetíti előre, hogy a helyi Fidelitasnak és Fidesznek meg kell újulnia.”

Szombathelyen a független Nemény András nyerte el a polgármesteri posztot három hónappal ezelőtt, így legyőzte a kormánypárti Lenkai Nórát. Ferenczy videójában név szerint felsorolja, melyik képviselő társának miért is kellene visszaadni a mandátumát. Ferenczy szerint Lenkainak a városi közgyűlés helyett az egyetem jobb választás lenne, hiszen az egy biztonságos és stabil közeget nyújtana számára.

Emellett kritizálja Illés Károly frakcióvezetőt is, akinek a régóta jobboldali belvárosi körzetet sem sikerült megnyerni, majd kitér arra is, hogy a Fidelitas nem tudott érdemben építkezni a városban, pedig „pénz, paripa mindig rendelkezésre állt.” „Bár ebben már nem vagyok teljesen biztos” – teszi hozzá Ferenczy.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!