Brutálisan bántalmaztak egy diákot társai a nagybaracskai katolikus általános iskolában, a rendőrség büntetőeljárást indított

Legfontosabb

2024. szeptember 12. – 14:13

Másolás

Vágólapra másolva

A nagybaracskai Szent István Katolikus Óvoda és Általános Iskolában két diák súlyosan bántalmazta a társát, az ügyben a rendőrség eljárást indított – tudta meg a Telex.

„Ez óriási súllyal nehezedik minden szülő vállára” – írta lapunknak egy szülő, akinek az érintett iskolába jár a gyereke. Szerinte a faluban sokan „még nem tértek magukhoz, nem találják a szavakat”.

Az iskolában belső vizsgálat indult a történtek után. A szülő azt is mondta lapunknak, hogy ugyan az iskola tartott egy rendkívüli tájékoztatót a témában, ott nem árultak el sok konkrétumot. Információink szerint az iskolából már a tanév előtt 26 diákot vittek el a szüleik, de az intézmény vezetése arra nem válaszolt, hogy ennek mi volt az oka.

Az iskola fenntartója a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye. Huszár Nándor, az Érseki Hivatal irodavezetője lapunk megkeresésére azt írta: az ügyben a gyerekek egymás közötti konfliktusáról van szó, de miután az eset az oktatási intézményben történt, a fenntartó is haladéktalanul vizsgálatot rendelt el azért, hogy feltárják a pedagógusok esetleges felelősségét.

Kerpits Miklós, a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye Egyházmegyei Katolikus Iskolák Főhatóságának elnöke lapunknak azt írta: a történtekről az iskola igazgatója tájékoztatta a fenntartót.

„Az iskolai belső vizsgálatával párhuzamosan dr. Bábel Balázs Kalocsa-Kecskeméti érsek megbízásából fenntartói vizsgálóbizottságot hoztam létre, amelyben jelenleg is folyamatosan dolgozunk.”

Kerpits Miklós szerint egyedi, az intézményre nem jellemző esetről van szó.

Úgy tudjuk, hogy a bántalmazás után a gyereket szülei kórházba vitték, a kórház pedig értesítette a rendőrséget. Az ügyben megkerestük a Bajai Rendőrkapitányságot, akik azt válaszolták: büntetőeljárás keretében vizsgálják a történteket. A nyomozás érdekeire tekintettel egyéb információt nem árultak el.

Az iskola fenntartója a rendőrséggel mindenben együttműködik, de a vizsgálat végéig ők sem árultak el részleteket a bántalmazásról.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!