Mohácson majdnem 30 fok volt napközben, miközben Felsőszölnökön 9 fokban vacogtak

2024. szeptember 12. – 18:20

Mohácson majdnem 30 fok volt napközben, miközben Felsőszölnökön 9 fokban vacogtak
Így nézett ki az ország hőtérképe – Fotó: Időkép

Másolás

Vágólapra másolva

Hatalmas kontraszt alakult ki az időjárást nézve az ország északnyugati és délkeleti része között. Az Időkép szerint fél 2 körül Felsőszölnökön 9,1 fok volt, míg Mohácson 29,3 fokot mértek, vagyis ott 20 fokkal volt melegebb, mint a Vas vármegyei településen. Az Időkép folyamatosan frissülő hőtérképe szerint most, vagyis este 6 óra körül a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Napkor környékén van a legmelegebb, 26,3 fok, míg Felsőszölnökön már csak 7,25 fok van.

Várhatóan pénteken is nagy lesz a kontraszt: a Dunántúlon csak 10–15, a középső tájakon 15–20, keleten még 21–28 fokot mutathatnak a hőmérők. Egyre nagyobb területen várható kiadós eső, a Dunától keletre zivatarok is kialakulhatnak.

Hétvégére keleten is visszaesik a hőmérséklet, országszerte már csak 10–17 fokos maximumok várhatóak, így jó eséllyel fűtésre is szükség lehet. Borongós, gyakran esős időre kell készülni, ráadásul a Dunántúlon viharos marad a szél, de szombaton a középső tájakon is előfordulhatnak viharos lökések. Lassú javulás a jövő hét első napjaiban kezdődhet, hétfőn az esős idő mellett 12–18, kedden kissé több napsütéssel 15–21 fok várható.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!