Újabb dílert fogtak a nyomozók annál az ügynél, amelynél az eladó apjának síremlékében is kábítószert találtak

2024. szeptember 11. – 09:27

Másolás

Vágólapra másolva

Még márciusban bukott le egy bélapátfalvai férfi azzal, hogy speedet és ecstasyt árul, sőt, mint később kiderült az üzletben édesanyja is segítette, aki elhunyt férje síremlékébe rejtette a kábítószert. A miskolci nyomozók munkája azonban itt még nem ért véget, szerették volna ugyanis felfejteni a teljes eladási láncot – írja a Police.hu. Így derült ki, hogy a 37 éves férfi egy tardosi társától szerezheti be a drogot, amit pedig Hollandiából kaphat. Ehhez időpontjuk is lett, ezért felvették a kapcsolatot a NAV Bevetési Igazgatóságának pénzügyőreivel, hogy megosszák velük információikat.

Az információk birtokában szeptember elején Rajkán, a határátkelőhelyen a NAV munkatársai a Toto hívónevű kábítószer- és cigarettakereső szolgálati kutyájukkal ellenőriztek egy gyanús autót, amit a 44 éves tardosi férfi vezetett. Az autó tüzetes átvizsgálása során a kutya jelzett is, és a jármű küszöb alatti rejtekhelyéből 7 csomag folyadék és 1 csomag kristályszerű anyag került elő. Az előzetes szakértői vélemények alapján kiderült, hogy az előbbi amfetaminolaj, míg az utóbbi metamfetamin. Az olaj – ami a speed előállításának alapja – közel 13 kg-ot nyomott, míg a kristályos pakk 170 grammot.

Az NNI munkatársai kutattak több, a férfihoz köthető ingatlanban is: voltak Tardoson, Tatán, Tatabányán és Dunaalmáson is. Lakásokban, garázsokban és különböző telephelyeken kerestek és találtak is bizonyítékokat. Egy tatai garázsból ugyanolyan folyadék került elő, mint amit az autóba rejtettek, de a nyomozók lefoglaltak még metanolt és kénsavat is, ami az amfetaminolaj mellett szintén a speed előállításához szükséges vegyület. Ezen túl mobiltelefonokat, kannákat, simítózáras tasakokat, valamint közel 4 millió forintot is találtak.

A kocsiból és az ingatlanokból előkerült kábítószer összesen több mint 14 kg, amiből hozzávetőlegesen 45 kg speed készülhetett volna. Ha utcára kerül, mintegy 100 000 adag drog talált volna gazdára. Ennek a feketepiaci értéke alsó hangon számítva több mint 50 millió forint. A nyomozók a tardosi férfit kábítószer-kereskedelemmel gyanúsították meg, majd bűnügyi őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását, amit a bíróság elrendelt. Azt írták, az ügy tovább folytatódik a gyanúsított további kapcsolatainak feltérképezése érdekében.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!