Gyurcsány Magyarnak: Ön alávaló, mocskos dolgot csinál. Valójában azt, amit a Fideszben megtanult

2024. szeptember 11. – 11:34

Másolás

Vágólapra másolva

Gyurcsány Ferenc szerdán reggel hosszú Facebook-posztban ment neki Magyar Péternek, mert szerinte a Tisza Párt elnöke azt állította róla, hogy alkoholista. A Demokratikus Koalíció elnöke azzal nyitotta a posztot, hogy ha lenne párbaj, akkor kihívná Magyart, majd hosszan írt arról, hogy miért tartja „szemétségnek” Magyar állítását, amit két pontban cáfolt is.

„Szellemesnek vélt mondatkörnyezetben, jópofának gondolt csomagolásban, ilyen-olyan módon azt vágja nyilvánosan a szemembe, hogy alkoholista vagyok” – írta Gyurcsány, hozzátéve, hogy szerinte ha egy közszereplő függő, az közügy, és hogy idén eddig kétszer ivott alkoholt.

„Péter, Ön alávaló, mocskos dolgot csinál. Valójában azt, amit a Fideszben megtanult. Talán éppen Rogántól. Ha egyszer vezetni akarja az országot, joga van ezt akarni, akkor azért már most megjegyzem: ezzel a mentalitással még a mostaninál is szerencsétlenebb lesz ez az ország”

– írta a DK elnöke.

Nem sokkal később kommentben reagált a posztra Magyar Péter, aki megköszönte az „életvezetési tanácsokat”, és azt írta, inkább az ország sorsával foglalkozik. „Mondanám, hogy önnek is ezt javaslom, de nem akarom eltántorítani ezen reggeli üzengetési szokásától. Talán a hazánknak is jobb, ha inkább velem foglalkozik” – írta a Tisza Párt elnöke.

Gyurcsány erre is válaszolt, szerinte Magyar a hazai politika fontos szereplője lett, ezért amit tesz, mond, és ahogy viselkedik az közügy. „Maga megtért bárányt játszik, úgy csinál, mintha Önnel kezdődött volna az élet, közben bunkó módon viselkedik” – írta Gyurcsány. A poszt alatt közben a DK több politikusa is kommentelt, köztük például Vadai Ágnes és Arató Gergely is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!