Sárospatak leváltott fideszes polgármestere a helyi gimnázium tesitanára lesz

2024. szeptember 5. – 17:55

Sárospatak leváltott fideszes polgármestere a helyi gimnázium tesitanára lesz
Aros János (Fidesz-KDNP) polgármester beszédet mond a Vay Miklós Református Technikum, Szakképző Iskola és Diákotthon első kadétévének lezárása és az új tanév indítása alkalmából tartott ünnepségen 2023. szeptember 28-án – Fotó: Vajda János / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

A fideszes Aros János 14 éven át volt Sárospatak polgármestere, a június 9-i választáson azonban kikapott a hivatalosan függetlenként induló, de egy fideszes vállalkozói körhöz tartozó Farkas Szabolcstól. A politikus a helyi Árpád Vezér Gimnázium testnevelő tanáraként és igazgatóhelyetteseként dolgozik októbertől, írja a 24.hu. Aros 18 éve hagyta ott az iskolát, amikor először választották meg képviselőnek, azóta fizetés nélküli szabadságon volt.

„Sajnálatos, hogy (…) olyan ember kerülhet Sárospatak egyik oktatási intézményében vezető pozícióba, aki visszaél a hatalmával, fenyegetőzik, és a mai napig félelemben tartja az embereket. A tegnapi napon bebizonyosodott, hogy továbbra is így kívánja a »neki járó« hatalmat gyakorolni. Biztos, hogy az ÁVG gimnáziumban ilyen nevelő munkát végző pedagógusra, illetve igazgató helyettesre, netán később igazgatóra van szükség?” – írta Facebook-oldalán a leváltott polgármester tanári kinevezéséről Farkas Szabolcs.

A 444 írta meg, hogy nem sokkal a választási vereség után a fideszes többségű képviselő-testület hathavi jutalmat szavazott meg Arosnak és a szintén fideszes alpolgármesternek, Sikora Attilának. Farkas Szabolcs tette közzé később, hogy az augusztus végi döntés alapján Aros és Sikora az 5,3 milliós végkielégítésük és az 5,5 milliós szabadságmegváltásuk mellé végül nem hat-, hanem négy és fél havi jutalmat kaptak. A 24.hu-nak most azt mondta a leváltott polgármester, hogy még nem kapta meg a jutalmat, de jótékony célra fogja felajánlani.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!