Két év kórházi ápolás után meghalt a férfi, akit ólomlövedékkel lőttek fejbe egy Pest vármegyei leszámolás során

2024. szeptember 3. – 12:50

Másolás

Vágólapra másolva

Két év kórházi ápolás után meghalt a férfi, akit ólomlövedékkel lőttek fejbe egy területfelosztási vita miatt. A Pest Vármegyei Főügyészség négy ember ellen emelt vádat, akik egy Dél-Pest vármegyei településen meg akarták leckéztetni egy riválisukat, de az eset gyilkossággal végződött.

A négy férfit részben rokoni, részben baráti kapcsolat kötötte össze, és közösen vettek részt valamilyen kábítószerüzletben Pest vármegye déli részén. Területfelosztási vita alakult ki közöttük, ezért 2022 februárjában megegyeztek, hogy kitalált ürüggyel tőrbe csalják a később fejbe lőtt férfit, és megleckéztetik. Az egyikük még aznap este felhívta a férfit azzal, hogy kifogyott a benzin a kocsijából, és nem tud elindulni az 51-es út melletti fogadóból. Megkérte a férfit, hogy kannában hozzon neki üzemanyagot.

A későbbi áldozat és barátai megjelentek a helyszínen, ahol a gyanúsítottak elbújtak az út melletti erdős részen különböző ütlegekkel és gumilövedékes fegyverrel felszerelkezve. Egyiküknél olyan fegyver volt, amiből kis kaliberű ólomlövedéket is ki lehetett lőni.

Amikor a férfi kiszállt az autójából és odalépett az őt felhívó járművéhez, a többi gyanúsított hangos kiabálással elkezdett rohanni a férfi és barátai felé, miközben több lövést is leadtak. Az egyikük a menekülő férfi után rohant, és két-három méterről fejbe lőtte az ólomlövedékkel töltött fegyverrel. A férfi magatehetetlenül összerogyott, és több mint kétéves kórházi ápolás után meghalt.

A Pest Vármegyei Főügyészség a férfit fejbe lövő ember ellen aljas indokból elkövetett emberölés, a többi gyanúsítottal szemben pedig csoportosan és fegyveresen elkövetett garázdaság, illetve aljas indokból elkövetett súlyos testi sértés előkészületének vétsége miatt emelt vádat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!