Megnevezte a 444, ki szerintük a Horváth Csabáék ellen indított korrupciós per fideszes érintettje

2024. szeptember 2. – 08:20

Másolás

Vágólapra másolva

A fideszes Jelen Tamás is érintett a Horváth Csaba, Tóth Csaba és Molnár Zsolt MSZP-s politikusok ellen indított korrupciós perben – írja a 444. A lap szerint ő segíthetett abban, hogy a számlagyáras bűnszervezet cégei nyerjék meg Zugló mellett Újbudán is az önkormányzat parkolási megbízásait.

A 444 szerint a számlagyáras F. Zsolt, és egy másik parkolási vállalkozó is terhelő vallomást tett Jelen Tamásra.

Jelen 2010 és 2013 között Újbudán volt alpolgármester, később a zuglói Fideszben kötött ki. A vád szerint mindkét kerületben korrupció útján osztották ki a parkolási megbízásokat, de míg több Zuglóhoz kapcsolódó ellenzéki politikus ellen vádat emeltek, újbudai politikusok nem szerepelnek a vádlottak között. A 444 szerint az egyik újbudai önkormányzati cég vezetője vádlott viszont.

A lap szerint a BKV informatikai rendszeréhez kötődő korrupciós ügyben is Jelen járhatta ki F. Zsolték cégének a megbízást. A lap forrásai szerint itt viszont nem is kellett lefizetni senkit, elég volt a közbeszerzés megnyeréséhez az, hogy alvállalkozóként megbízták a 4iG-t.

A 444 megkérdezte az ügyészséget, hogy Jelen Tamás a vádlottak között van-e, azt válaszolták nekik, hogy: az ügyészség által kiadott sajtóközlemény azon vádlottakat nevesítette, akik közszereplők, az ügyben szereplő többi személy neve nem közölhető.”

Megkérdeztük a Fidesz sajtóosztályától, hogy valóban vádlott-e Jelen Tamás, amint válaszolnak, frissítjük a cikkünket.

Az MSZP-s politikusokat is érintő korrupciós vádemelésről itt írtunk bővebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!