Őrsi Gergely szerint csak idő kérdése volt egy Magyar Péteréhez hasonló politikai erő felemelkedése

2024. augusztus 28. – 07:41

Másolás

Vágólapra másolva

Az elmúlt három évben többször is jelezte, hogy fontolgatja kilépését az MSZP-ből, mondta Őrsi Gergely a Népszavának. A II. kerületi ellenzéki polgármester július elején jelentette be kilépését az MSZP-ből. Elmondása szerint döntésének nincs köze ahhoz, hogy nemrég többek között Horváth Csaba zuglói polgármester és Tóth Csaba volt országgyűlési képviselő ellen is vádat emeltek egy korrupciós ügyben.

Arra a kérdésre, hogy figyelmeztették-e a vádemelések miatt, Őrsi azt mondta, hogy természetesen nem. Mint megjegyezte: döntése nem volt váratlan. „Mióta polgármesterként szolgálom a kerületet, nem volt titok, hogy az országos, illetve pártpolitikát – kivéve az önkormányzatokat érintő ügyeket – kerülöm. Az elmúlt három évben többször is jeleztem, hogy fontolgatom a pártból való kilépést. A júniusi választás megerősítette a döntésemet. Talán hamarabb is megszülethetett volna.” Elmondása szerint az elmúlt öt évben annyira eltávolodott az MSZP-től, hogy nem tudja megmondani, hogyan tudták volna kezelni a pártban az egymást érő korrupciós ügyeket.

Őrsi szerint a június 9-i választási eredmény azt mutatja, hogy a választóknak elegük van „az örökös egymásra mutogatásból, a folytonos huzakodásból a listahelyekért és a jelöltségért, sőt most már magukból a pártokból is”. Magyar Péter és a Tisza Párt megjelenésére utalva azt mondta, hogy ebben a helyzetben csak idő kérdése volt egy új, mindent elsöprő politikai erő felemelkedése. „Egyszerűen elunták, hogy a pártok saját magukkal vannak elfoglalva, az általuk képviselt közösség gondjai helyett. Egy ilyen helyzetben csak idő kérdése volt egy új, mindent elsöprő politikai erő felemelkedése. Ez történik most. Nem kellene, hogy ez bárkit meglepjen.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!