Záporok, zivatarok hoznak átmeneti felfrissülést, de marad a kánikula

2024. augusztus 27. – 06:09

Másolás

Vágólapra másolva

Kedden reggel főként a Dunántúlon, délután elsősorban a középső és keleti tájakon alakulhat ki szórványosan zápor, zivatar – írja előrejelzésében az Időkép. A Hungaromet egyes fokozatú, citromsárga riasztást adott ki zivatar és felhőszakadás miatt több járásra is.

A napsütés mellett átmenetileg erőteljesebb lesz a gomolyfelhő-képződés is. Az előrejelzés szerint élénk, nyugaton és néhol északkeleten, valamint zivatarok környezetében erős lesz az északi-északkeleti szél. Hűvös így sem lesz: kora reggel 15-23, a délutáni órákban pedig már 29-36 fok várható. A legmelegebb a Dél-Alföldön lesz.

Szerdán már inkább a nap fog többet sütni, de egy-egy zápor még előfordulhat. Marad az augusztus végi kánikula, hajnalban 15-22, délután 30-36 fok várható. Az északkeleti szél főként a Dunától keletre lehet élénk. A hét további részében hasonlóan alakul majd az időjárás, csütörtökön és pénteken is a napsütésé lesz a főszerep, 31-36 fokos csúcshőmérsékletekkel. A hőség még a hétvégére is kitart, de az Időkép szerint kialakulhatnak majd frissítő zivatarok.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!