Kevesen jelentkeztek, ezért három mesterképzés nem indul el a Károli Egyetemen

2024. augusztus 27. – 10:32

Másolás

Vágólapra másolva

A KRE-BTK 3 mesterképzési szakját – filozófia, magyar nyelv és irodalom, vallástudomány – a 2024. évi általános felsőoktatási felvételi eljárásban meghirdette az egyetem, de tekintettel arra, hogy kevesen (3-4 fő) jelentkeztek, ezért nem indította azokat, így a jelentkezők nem nyertek felvételt az adott mesterképzési szakra – írta megkeresésünkre a Károli Gáspár Református Egyetem Kommunikációs Igazgatósága.

Az egyetemet azután kerestük meg, miután úgy értesültünk, hogy a Károli ősztől nem indítja el a magyar, a vallástudomány és a filozófia mesterszakokat egy hirtelen, gazdasági alapú vezetői döntés okán. Mindezt annak ellenére, hogy mindhárom szakot meghirdették télen a felvi.hu-n.

Az egyetem megerősítette, hogy a három mesterképzési szak valóban nem indul el, de annak nem gazdasági oka van, hanem egész egyszerűen az, hogy kevés volt az érdeklődő. Közölték: tekintettel arra, hogy a jelentkezők eredményei mindig a vonalhúzási eljárás során derülnek ki, így a felelősségteljes döntést is ekkor tudja meghozni az egyetem. „Ez minden eljárásban, minden felsőoktatási intézmény minden képzése esetén ugyanígy történik, ebben idén nincs változás” – írták.

A Károli szerint minden jelentkezőnek tisztában kell lenni azzal, hogy csak kellő jelentkezői létszám esetén indul bármely felsőoktatási intézményben egy-egy képzés, többek között ezért is lehet egyszerre 6 helyre jelentkezni. A honlapjukon pedig azért jelenítenek meg minden képzést, hogy ezzel is növeljék a potenciális jelentkezők számát, írták.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!