Halálos vonatgázolás Cegléden: videón, ahogy a fékező vonat a riadt utasok mellett az egész állomáson áttolja az elütött autót

2024. augusztus 26. – 16:19

Másolás

Vágólapra másolva

Lehajtott sorompó és pirosan jelző lámpa ellenére vonat elé hajtott egy autó vasárnap este Cegléd külvárosában, a Budai út nevű vasútállomáson. A Nyugati pályaudvarra tartó Latorca Intercity nem tudott lefékezni, telibe találta az autót, majd hosszan tolta maga előtt. A kocsiban a sofőrön kívül nem tartózkodott senki, ő a helyszínen meghalt – írtuk meg vasárnap.

Hétfőn felkerült a Cegléd Városi Televízió YouTube-oldalára egy nézőjük mobillal készített videófelvétele. Azon a baleset nem látszik, de az igen, hogy a vonat az egész állomáson keresztül maga előtt tolja az autót, amivel ütközött.

A felvételen az is látszik, hogy a megállóban utasok várakoznak, akik először mintha nem értenék, mi történik. Amikor meglátják, hogy mi történik mellettük, többen leguggolnak vagy a földre buknak.

A videót itt lehet megnézni:

A MÁV évek óta ad ki rendszeresen figyelmeztetéseket, amiért egyre több vasúti balesetet okoznak figyelmetlen sofőrök. Hetente százával fordul ugyanis elő, hogy autók a piros jelzések ellenére sínekre hajtanak, ezekből pedig rendszeresen halálos balesetek alakulnak ki.

Két éve az Alapjárat videót forgatott az ilyen esetekről, amelyben a MÁV biztonsági szakértője is beszél a lehetséges megoldásokról, azt itt lehet megnézni:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!