Szegeden forgat krimisorozatot ősszel a CBS, már keresik a statisztákat

2024. augusztus 22. – 14:53

Másolás

Vágólapra másolva

Szeptemberben újra Szegeden forgat a CBS amerikai televíziócsatorna, már keresik a statisztákat az FBI: International című sorozat következő évadához – értesült a Szegeder.

Nem először érkeznek az alföldi városba, 2021-ben a sorozat első évadát javarészt Magyarországon forgatták, a stáb hónapokig dolgozott különböző helyszíneken. Hol Budapest belvárosa, hol a Budai Vár tűnt fel a képsorokon, de látható volt a tököli repülőtér, sőt Székesfehérvár és Biatorbágy egy-egy részlete is – és persze a szegedi belváros, ami Madridot alakította a szériában.

Idén nem sokkal a szeptemberi szegedi forgatás után, október 15-én jelenik meg a negyedik évad első része, így persze sejthető, hogy ebben még nem lesz benne Szeged. Az első évad esetében is egészen a hetedik epizódig kellett várni az ott forgatott jelenetekre.

A statisztákat egy kasztingügynökség hirdetése szerint már keresik a szegedi forgatásra, ami szeptember 2-án lesz.

Az FBI: International első évadának madridi jeleneteinek forgatása a szegedi Deák Ferenc utcában 2021. szeptember 13-án – Fotó: Bálint András / Szegeder / Telex
Az FBI: International első évadának madridi jeleneteinek forgatása a szegedi Deák Ferenc utcában 2021. szeptember 13-án – Fotó: Bálint András / Szegeder / Telex

Szegeden az első évadhoz a madridi jeleneteket vették fel 2021 szeptemberében, ekkor néhány napra az utcákból callék és avenidák, a gyógyszertárakból farmaciák lettek, a rektori hivatalból pedig amerikai nagykövetség.

Az FBI: International egy amerikai rendőrségi krimi, Dick Wolf FBI című sorozatának második spin-offja, amely egy FBI-ügynökökből álló csapatot követ, ami külföldön, főként Európában, göngyölít fel bűncselekményeket, számos alkalommal terrorizmushoz kapcsolódókat. A sorozat premierje 2021 szeptemberében volt.

A forgatás fő helyszíne Budapest, ahol a csapat központja található, de a történet számos európai országba is eljut – legalábbis a történet szerint, hiszen volt, hogy a spanyol főváros helyett a forgatás csak a Dél-Alföldre költözött le. A sorozat nemcsak az akcióra és a bűncselekményekre koncentrál, hanem igyekszik bemutatni az FBI-ügynökök kihívásait is, amikor idegen hatóságokkal – köztük a sorozatban néha angolul nehezen értő magyar rendőrséggel – kell dolgozniuk.

A szerző a Szegeder újságírója. A cikk a Szegeder és a Telex együttműködésének keretében jelenik meg a Telexen is.

A Telex fontosnak tartja, hogy az egész ország területéről szállíthasson az olvasóinak sztorikat, ezért közlünk gyakran vidéki riportokat. Mivel minden térséget nem tudunk lefedni budapesti szerkesztőségünkkel, keressük az együttműködést vidéki újságírókkal, és fokozatosan országos tudósítói hálózatot szeretnénk kiépíteni. Ez a cikk is egy ilyen együttműködés keretein belül készült.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!