Három polgármesteri hivatalba is betörtek a hosszú hétvégén Nyíregyháza mellett

2024. augusztus 21. – 22:07

Másolás

Vágólapra másolva

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében három falu polgármesteri hivatalába is betörhettek, derül ki a 24.hu cikkéből. A lap úgy tudja, az 1600 lakosú Geszteréd polgármesteri hivatalában a bűncselekmény nyomait az önkormányzat dolgozói fedezték fel, akik a közigazgatási szünet és a hosszú hétvége után szerdán reggel mentek munkába.

A közeli Terem községben a hétvégén törtek be a polgármesteri hivatal épületébe, írta a helyi Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér (IKSZT) Facebook-oldalán Csák István fideszes polgármester. A posztja szerint a rendőrségi nyomozás már folyamatban van, a hivatalban az ügyfélfogadás szünetel, és a településre Mobil Posta szolgáltatás fog érkezni a károk helyreállításáig. A településen a júniusi önkormányzati választáson a független Csóti Ágota nyert, októbertől ő lesz a falu vezetője – vele szembe a Fidesz–KDNP jelöltje, Bétériné Csák Orsolya maradt alul a versenyben.

Szintén betörtek az előző hétvégén a Geszteréddel szomszédos Nyírbogát polgármesteri hivatalába is, írja a 24.hu.

Geszteréden az elmúlt két ciklusban a fideszes Szabó József volt a polgármester, júniusban azonban veszített a választáson, így októbertől a független Urbin Zoltán lesz a falu vezetője. Geszteréd a fideszes Simon Miklós országgyűlési képviselő választókörzetéhez tartozik. Érdekesség, hogy a betörők által szintén meglátogatott Nyírbogáton a felesége, Rízsák Ildikó a polgármester. Ő nagy fölénnyel nyert a júniusi önkormányzati választáson.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!