Kövér László szerint a statisztika is azt mondja, hogy soha semmi nem volt olyan jó, mint az elmúlt tíz évben

2024. augusztus 19. – 14:59

Másolás

Vágólapra másolva

Az elmúlt tíz év, 2012–2022 Magyarország történelmének egyik legsikeresebb évtizede volt, legalábbis Kövér László házelnök szerint, aki erről beszélt hétfőn Sátoraljaújhelyen. Kövér azt állította, hogy

„statisztikailag igazolható, hogy száz évre visszamenőleg nem volt olyan tíz egybefüggő éve az országnak, mint amilyen ez az évtized volt”,

legyen ez gazdasági vagy életszínvonalbeli értelemben. Kövér szerint a kiemelt időszak, amely alatt a Fidesz kormányzott, mindenféle területen, így a kulturális életben, a védelempolitikában és a nemzetpolitikában egyaránt olyan sikereket hozott, amelyekre vagy egyáltalán nem, vagy csak nagyon messze találhatók példák a magyar történelemben.

Kövér azt is kifejtette, hogy a Covid nem gátolta meg a fejlődést, a háború azonban már igen. Az Országgyűlés elnöke ezután vizionált háborúpártiakat is, majd a illegális migrációról azt mondta, hogy az elmúlt tíz évben már kiderült, „a beutazók valójában nem az eltartók számát, hanem az eltartandók tömegeit növelik”.

Kövér végül arra is kitért, hogy magyar EU-elnökség célja az európai versenyképesség helyreállítása és az agrár-, illetve védelempolitika áttekintése. A politikus arról is beszélt, hogy 2-2,1-es termékenységi ráta kell a jelenlegi 1,6-os helyett. Kövér László végül azt is elmondta, hogy a politika szerinte nem hobbi vagy luxus, hanem az a világ, amelyben döntenek, és ezzel emberek életére hatnak.

(MTI)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!