Eloltották a sajóbábonyi raktártüzet

2024. augusztus 18. – 19:16

Másolás

Vágólapra másolva

Frissítés: Hat vízsugár és több tűzoltó segítségével eloltották a tüzet, közölte a katasztrófavédelem az MTI-vel hétfő korahajnalban.

Vasárnap délután kigyulladt egy raktár Sajóbábony külterületén, a miskolci, kazincbarcikai, diósgyőri és szendrői hivatásos tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával oltották a lángokat. A munkálatokat a miskolci, kazincbarcikai, szerencsi, mezőkövesdi és tiszaújvárosi vízszállító és munkagép is segítette. A beavatkozást a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította.

A tűz a Sajóbábonyi Vegyipari Parkban keletkezett, olvasónk fotóján így nézett ki Sajószentpéterről délután hat óta után:

Fotó: Olvasónk
Fotó: Olvasónk

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője a Minap.hu-nak elmondta: egy kétezer négyzetméteres csarnok egy részében csaptak fel a lángok, egy egyelőre ismeretlen anyag égett, a riasztás magas fokozatát és a kivonuló egységek számát a terület tűzvédelmi veszélyeztetettsége mindenképp indokolta.

A település polgármestere szerint folyamatosan mérik a veszélyes anyagok koncentrációját:

Az ÉMK Észak-Magyarországi Környezetvédelmi Kft. közleményt adott ki a tűzesetről, amelyben kiemelték, hogy az egyik hulladéktároló raktárukban „az üzemeltetési szabályzatnak megfelelően tárolt szilárd és iszapszerű ipari hulladékok feltételezett öngyulladása történt”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!