Hatalmas a dugó az autópályákon

2024. augusztus 17. – 12:26

Másolás

Vágólapra másolva

Rendkívül erős a forgalom az országos gyorsforgalmi és főúthálózaton is, közölte szombat délutáni, frissített összefoglalójában az Útinform. Mint írják, a közkedvelt szabadidős és kirándulóhelyekhez, valamint a jelentősebb turisztikai célpontokhoz vezető utakon, útvonalakon érdemes hosszabb, megnövekedett menetidővel számolni. Főleg az M7-es, az M1-es, az M3-as és az M5-ös autópályán kell telített sávokon autózni.

Az M1-M7 közös kivezető szakaszán és onnan tovább az M7-es autópályán, a fővárostól a Balaton felé annyira erős a forgalom, hogy csak telített sávokon lehet autózni, Budapest és Martonvásár között, továbbá a Váli völgyi szakaszon, de már a székesfehérvári és a polgárdi szakaszon is időszakosan tolódnak a járművek, ezért lassabb haladásra kell készülni. Mint írják,

az autópályán jelentős torlódás van, ezért érdemes kerülőutat választani. Például az M7-es helyett igénybe vehető az M6-os autópálya is, amelyről több csomópontnál is vissza lehet jutni az M7-es autópályára például a 62-es, 64-es főutakon keresztül.

Az M1-es autópályán az M1-M7 elválástól a Győr felé vezető oldalon Budapesttől Bicskéig, a Tatai szakaszon, és a 85-ös Komárom-Kisbér csomópontig telítettek a sávok, helyenként lelassul a forgalom. Baleset történt Győr irányában Tatabánya és Tata között a 63-as km-nél, a belső sávot lezárták, az erős forgalom miatt a torlódás legalább 8 km-es.

Az Útinform híradása szerint az M3-as autópályán az erős forgalom miatt jelentősen lelassult a forgalom, mert telítettek a sávok, Nyíregyháza felé a Gödöllői szakaszon és a Kerekharaszt/Hatvannál levő forgalomterelésben.

Az M5-ös autópályán az M43-as autópálya és a Balástya csomópont között a Budapest felé vezető oldalon aszfaltoznak. A 149-es és 147-es km között a külső sávot lezárták. Torlódásra kell készülni az egy sávra szűkült pályaszakaszon.

A kamionstop módosult a hőség miatt a hosszú hétvégére: szombaton 15-22 óra között, vasárnap és kedden 06-22:00 óráig lesz érvényben, de hétfőn teljes egészében szabad a közlekedés a kamionok számára.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!