A DK szerint a tűzijáték 15 milliárd forintos árából inkább a kórházakat kellene klimatizálni

2024. augusztus 17. – 13:09

Másolás

Vágólapra másolva

A Demokratikus Koalíció közleménye szerint a kormány arra készül, hogy 15 milliárd forintot költsön az augusztus 20-i tűzijátékra.

Mint írják, „hiába igaz, hogy az államalapítás ünnepe az egyik legfontosabb nemzeti ünnepünk, és a tűzijáték az ünnep fontos része, nem lehet ennyi pénzt erre költeni, amikor az állam az élet szinte minden területén működésképtelen.

A legtöbb kórházban leálltak a műtétek, mert nem működik a műtőkben a klíma. Pár hét múlva úgy fognak becsöngetni az iskolákban, hogy számos gyerek hiányos felszereléssel fogja megkezdeni a tanévet. A MÁV tönkretétele után a kormány a buszközlekedésben vezet be megszorításokat, hogy még több pénzt vonjon ki az állami közlekedésből. Ilyen helyzetben ünnepli 15 milliárdból a kormány augusztus 20-át.”

A Demokratikus Koalíció az augusztus 20-i tűzijátékra szánt 15 milliárd forint egy részét inkább az emberekre költené:

  • egy részéből klimatizálni lehetne minden nagyobb magyar kórház műtőjét, hogy ne maradjanak el műtétek,
  • egy másik részéből segíteni lehetne a magyar családokat az iskolakezdésben,
  • és harmadikból pedig ki lehetne gazdálkodni azt a pénzt, amit a kormány helyjegyekkel fog beszedni az emberektől a buszközlekedésben.

A DK szerint nincs az a fényűző és látványos tűzijáték, ami feledtetni tudná az emberekkel, hogy már nem számíthatnak a magyar államra a mindennapjaikban.



Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!