Első fokon kizárta a DK a pártból azt a DK-alapítót, aki korábban kritizálta Gyurcsányt

2024. augusztus 16. – 10:57

Másolás

Vágólapra másolva

Első fokon kizárta a DK-ból Leel-Őssy Gábort a párt Békés megye 3-as választókerület tagsága, írja a DK közleménye. Többségi döntéssel fogadta el a helyi etikai bizottság határozatát a tagság. Ezt azzal indokolták, hogy

„Leel-Őssy Gábor magatartása súlyosan sértette a párt politikáját, működési elveit, normáit.”

A döntés fellebbezhető. A kizárás azután érkezett, hogy június végén etikai vizsgálat elé nézett Leel-Őssy, aki a június 9-i EP- és önkormányzati választási eredmény óta többször is nekiment Gyurcsány Ferenc DK-elnöknek a Facebookon. Leel-Őssy az elnök visszavonulását szorgalmazta, hogy vérfrissítés érkezhessen a DK-ba.

Később Gyurcsánynak címezve egy levelet is közzétett, amelyben arról ír, szerinte a pártelnök utasította a DK XIX. kerületi Etikai Bizottságát arra, segítsék elő az ő kizárását. Levelében azt írja, az Etikai Bizottság ellene meghozott döntését a párt elnöke rendelte meg.

A politikus etikai eljárást kezdeményezett ezután Gyurcsány Ferenccel szemben. A DK etikai bizottsága azonban elutasította a beadványt, amely eljárást kezdeményezett volna Gyurcsány ellen az alapszabály megsértése miatt. Az etikai bizottság azonban elutasította a beadványt, mivel annak állításai szerintük nem etikai, hanem politikai jellegűek.

Ezzel egyidejűleg indult etikai eljárás a beadványt benyújtó Leel-Őssy ellen, aminek részeként felfüggesztették a párttagságát is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!